Підписуйся на інформаційну страховку бухгалтера
Підписатися

Бухгалтерська кухня: управлінський облік

18.02.2019 285 0 0

Чергове інтерв'ю на Бухгалтерській кухні Світнани Позової.  Цього разу обговорювали з Вікторією Титовою, власником консалтингової компанії «Фортуна-Фінанс», практикуючим фінансовим директором, тему управлінського обліку. Говорили про базові речі, які повинен знати кожен підприємець. 

Управлінський облік - це така наболіла тема і для керівника, і для бухгалтера. 
Важливі питання, які були розкриті в інтерв'ю 
- З чого почати постановку управлінського обліку в компанії, 
- що входить до складу управлінського обліку, 
- які регулярні завдання потрібно вирішувати тому, хто робить цей облік, 
- які мінімальні дані повинен отримувати керівник від управлінського обліку, 
- чи є особливості в наборі основних показників для різних компаній (торгівля, послуги, виробництво), 
- як правильно робити аналіз даних, періодичність відстеження, 
- основні помилки управлінського обліку, 
- роль бухгалтера в управлінському обліку, 
- як зробити бухгалтера помічником в цьому процесі?

Цитати випуску:
"Фінанси - це наша кров і наскільки добре нею забезпечені, настільки стійкі наші підприємства"
"Управлінський облік дає розуміння власнику, де, в якій точці знаходиться його бізнес. Причому реальний стан."

Тайм-коди:
13:15 Навіщо підприємцю потрібен управлінський облік
14:45 Що дає власнику управлінський облік
15:11 Основне завдання управлінського обліку
16:31 Основні звіти
16:58 До чого може привести відсутність звітів потрібних власнику
20:13 З чого правильно починати постановку управлінського обліку в компанії
23:40 Для чого і навіщо потрібна діагностика
26:55 Які мінімальні дані повинен отримувати керівник стосовно управлінського обліку
30:30 Баланс для керівника, навіщо і для чого
32:30 Що керівнику робити зі звітами
39:10 З якими проблемами стикаються на практиці при побудові системи управлінського обліку
40:45 Які помилки можуть бути, коли система управлінського обліку вже збудована
46:10 Яка роль бухгалтера в цьому процесі, що потрібно робити керівнику, щоб зробити бухгалтера помічником
51:20 Коли можна вважати, що управлінський облік в компанії побудований
55:07 Що не отримає власник, якщо у нього не буде цього обліку

Кухня - це місце, де збираються рецепти смачних страв.  На Бухгалтерськії кухні збирають рецепти, ідеї, поради про те, як створити таку бухгалтерію, яку будуть любити і поважати всі в компанії.  На каналі Телеграм читайте більше інформації, що стане корисною керівникам і бухгалтерам в побудові бухгалтерії і обліку в компанії.

Коментарі до матеріалу